Ποιοι είμαστε

 Ποιά είναι η Κ.Ε.Ν. ;

o Η Κίνηση Ευαγγελικής Νεολαίας (Κ.Ε.Ν.) είναι η έκφραση της ενότητας του πνευματικού έργου της Νεολαίας των Ελληνικών Ευαγγελικών Εκκλησιών. Σκοπός της είναι να ενισχύει τους ομίλους των τοπικών εκκλησιών, να συντονίζει τη δραστηριότητά τους για οικοδομή και ευαγγελισμό καθώς επίσης και να φροντίζει για την πρόοδο του γενικότερου έργου της νεολαίας στην Ελλάδα.

 Ποιά η διαφορά της Κ.Ε.Ν. και του Ομίλου Νέων ή του Ομίλου Εφήβων?

o Η Κίνηση Ευαγγελικής Νεολαίας (Κ.Ε.Ν.) δεν έχει, ούτε δέχεται σαν μέλη της μεμονωμένα άτομα. Την αποτελούν οι Όμιλοι Νέων & Εφήβων των τοπικών Ευαγγελικών Εκκλησιών, οι οποίοι με τη σειρά τους δέχονται μεμονωμένα άτομα (μέλη) υπό προϋποθέσεις.

 Πως δραστηριοποιείται η Κ.Ε.Ν.;

o Μέσα από την Ενότητα: Η Κ.Ε.Ν. ενώνει τους ομίλους της Ελλάδας και τα αντίστοιχα μέλη τους, σ’ έναν κοινό βασικό σκοπό, τη δόξα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Για το σκοπό διοργανώνει επιμέρους δραστηριότητες ενότητας και κοινωνίας. Μέσα από συνέδρια πνευματικού περιεχομένου, κοινές ομίλων, μετασυνεδριακές βραδιές, η Κ.Ε.Ν. ενισχύει, στηρίζει κι αυξάνει τη νεολαία των Ευαγγελικών Εκκλησιών. Στα πλαίσια της ενότητας στηρίζει και διακονεί Εκκλησίες και Ομίλους που το χρειάζονται κατά περίσταση. Ως ενωμένο σώμα πιστών, έχουμε κοινές ώρες συμπροσευχής, για να επικοινωνούμε με το δημιουργό μας, να αυξάνουμε και να ενδυναμώνουμε στην πίστη έχοντας κατά νου ότι είμαστε όλοι η μία Εκκλησία Του.

o Μέσα από τη Μαθητεία: Η Κ.Ε.Ν. στοχεύει στην κατάρτιση, στην πνευματική οικοδομή και στην εκπαίδευση των νέων. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από σεμινάρια, ημερίδες, ομιλίες, κηρύγματα, βιβλικές μελέτες και συνέδρια. Όλα αυτά έχουν στόχο την καθημερινή τριβή κι επαφή με το ζωντανό Λόγο, την κοινωνία, και την κατάρτιση των νέων σε θέματα πίστης. Μέσα από την ερμηνεία, την ανάλυση καθώς και την εφαρμογή των βιβλικών περικοπών στη σύγχρονη εποχή οι νέοι οικοδομούνται κι ευλογούνται. Καταρτιζόμαστε αυξανόμενοι στην πίστη, γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον Κύριο μας, το θέλημα Του, το έργο Του, την ταυτότητα και το σκοπό μας στη γη.

o Μέσα από τον Ευαγγελισμό: Ένας βασικός σκοπός και στόχος της Κ.Ε.Ν. είναι ο ευαγγελισμός και η μαρτυρία των νέων στους γύρω ανθρώπους. Πιστεύουμε πως η μοναδική οδός για τη Σωτηρία είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός, κι ο τρόπος για να Τον γνωρίσουν οι άνθρωποι είναι μέσα από το θεόπνευστο Λόγο Του, την Αγία Γραφή. Έτσι, γνωρίζουμε Ποιος είναι, Τι έχει κάνει και Τι υπόσχεται για τον καθέναν μας προσωπικά. Ο Κύριος θέλει να μοιραζόμαστε το ευαγγέλιο και την πίστη μας με όλους τους ανθρώπους, δηλαδή με εκείνους που έχουν ακούσει ήδη για Κείνον, αλλά και με εκείνους που περιμένουν αυτό το μοναδικό, ευχάριστο κι ανατρεπτικό μήνυμα να τους το φέρεις εσύ.

o Μέσα από τον Συντονισμό: Η Κ.Ε.Ν. ως συντονιστικός φορέας των ομίλων εκφράζει, εκπροσωπεί και συντονίζει όλους τους ομίλους σε κοινή πορεία. Εκφράζει τον παλμό των νέων, τον οραματισμό και τη θέληση των αντίστοιχων επιτροπών ομίλων νεολαίας, και φροντίζει ο οραματισμός αυτός να υλοποιηθεί σε συγκεκριμένο κοινό ημερολόγιο δραστηριοτήτων, ώστε όλοι οι όμιλοι ως ένα “σώμα” να συνεργαζόμαστε για Κείνον με άλλους νέους για τη δόξα Του. Ο συντονισμός είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς το πλήθος των ομίλων, οι αποστάσεις, οι εναλλαγές των επιτροπών καμιά φορά δυσχεραίνουν το συντονισμό. Όμως, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο χρόνο, όπου οι όμιλοι ως ένα σώμα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και συνεργάστηκαν σύσσωμοι πετυχαίνοντας πνευματικές νίκες κι ευλογίες.

Εκ μέρους της Κίνησης Ευαγγελικής Νεολαίας,
Η διοικούσα επιτροπή

Αρχική